назад

Коя банка отпуска кредити най-лесно?

04 май 2022г.

Кредитите, които отпускат банките, са доста разнообразни като продукти. Те трябва да отговарят на доста изисквания и условия, за да се търсят от клиентите. Конкурентността и ефективността са много важни. Заемите трябва да са бързи, с малко условия и бързо одобрение, защото кредитоискателите не искат да губят и минутка време и усилия. Затова и неминуемо изниква въпросът коя банка предлага най-изгодни лихви и възможности. Ние от cashio.bg ще ви дъдем няколко съвета.

Отнема ли много време?

Вземането на заем става незабавно, без излишни препятствия, при условия, че отпускането е много бързо и документите, които се изискват, са малко. Времето за одобрение също трябва да се вземе под внимание, защото най-често кредитите от банкови и други институции са спешни и не търпят отлагане. Онлайн заявяването е лесно за попълване, защото не се губи време да се посещават офиси и да се чака на опашки. Налице е и обратна връзка, която е моментална. Ако се иска удостоверение за доходи, договор, справки от работодатели и т.н., ще стане по-бавно, но при някои банки условията са такива. Други неща, които може да се изискват, са съгласие за превод на работна заплата по тази сметка и други. Заемите се отпускат бързо и лесно, ако не се налага да търсите поръчители, защото и те трябва да отговарят на определени условия. В наши дни, на кредитния пазар можете да извършвате и рефинансиране на дълга.

Отпускане на лесни кредити

Ако търсите финансиране спешно и парите ви трябват на момента, трябва да разгледате различни банки, финансови институции и дружества. Те предлагат доста възможности. Поради конкуренцията помежду си се стараят да предлагат доста добри условия.

За какво са ви необходими парите

Това е фактор, който ще определени какъв размер заем ще е най-подходящ за вас. Според целта ще се определи най-точния продукт. След това ще може да проверите коя конкретна банка или институция го предлага. Може би си задавате въпроса “Защо е важно всичко това?”. Отговорът е, че само така можете да изтеглите заем, който няма да ви затруднява прекалено при внасяне на вноските за изплащане. Затова е и важно каква е целта му.

Сравнение на всички оферти

За да изтеглите кредит с добри условия, трябва да направите проучване и да сравните възможно най-голям брой оферти. Има такива сайтове, които ще ви помогнат за тази дейност. Трябва да зададете сумата, която искате да изтеглите, за какъв срок искате да бъде и ще ви се покаже оскъпяването, за да изберете към коя банка да се насочите. 

Финансови институции, които лесно отпускат кредити

Тези институции се стремят да опростяват максимално процеса за предлагане на финанси, за да може да имат повече клиенти, които да се възползват от тях, защото хората все повече предпочитат нефинансовите институции, заради лесния процес. При банковите институции са нужни дадени документи и затова отнема повече време, докато желаната сума вече е на ваше разположение. Според нас от онлайн кредити Cashio, финансовите институции, които дават бързи заеми вече предлагат и много достъпни продукти с поносими лихви и срокове. Освен това има и безлихвени заеми, от които можете да се възползвате, като финансовите продукти до заплата.

Категории кредити от банки

Те се делят най-общо по типа на получателя – физическо или юридическо лице. Други основни разделения са какво предназначение имат, срок, какъв е видът, лихва и други. Тези заеми могат да бъдат за лични цели – ипотечни и потребителски, или за бизнес - инвестиционни и оборотни.

Потребителските се предлагат със или без обезпечение, като срокът за погасяване и лихвеният процент са различни. Банките и други финансови институции предлагат няколко вида такива заеми:


•    нецелеви – той може да бъде с плаващ или фиксиран процент на лихвата.
•    стоков – отпуска се лесно и е за закупуване на някакъв продукт. Той е с кратък срок, като може да бъде предложен и без оскъпяване;
•    първи заем – той е с 0% лихва, като с него банките искат да привлекат нови клиенти, предлагайки им преференциални условия;
•    бързи кредити – те се отпускат от различни финансови институции, не само от банкови и се характеризират с много лесна процедура за кандидатстване и одобрение дори само за един час. Лихвите след изтичане на датата на падеж са много високи.
Това са само основните, като разнообразието постоянно се разширява с нови предложения.

Заеми според срок на изплащане

Те се делят на дългосрочни и краткосрочни. Първите са за период, по-голям от една година и най-често се предлагат от банкови институции. Вторият вид се дават лесно и най-често от фирмите за бързи кредити. Добре е да знаете обаче, че фирмите не толерират хора с лошо ЦКР. Срокът им е до една година, но може и за много по-кратко. Предимство е, че не се изисква трудов договор или превод на заплата. 

Кои са банковите институции, които дават заеми бързо

Тук ще видите само някои от тях, заедно с дадените продукти, които предлагат:


1.    Банки, които дават кредити при лошо ЦКР
Малко са хората, които могат да отделят пари за черни дни, а случаите, в които ще ви трябват спешно пари, не са малко. Всяко просрочие в рамките на 30 дни се отчита като закъснение и лоша кредитна история. Отпускането на кредит в такива случаи вече е възможно. От съществено значение е какъв е размерът на желаната сума и периодът за връщане. Имайте предвид, че заемът, който ще вземете е възможно да бъде с по-висока лихва. Това се получава, защото финансовата институция се презастрахова.


2.    Финансови институции, които не изискват трудов договор
Изпадайки в ситуация, в която имате нужда от спешна сума пари, повечете банки изискват да работите и да им предоставите трудов договор. Особено важно е, когато теглите големи суми. Когато човек има спешни нужди обаче, такива условия биха спънали възможността да получите желаната сума. 


3.    Компании, които предлагат заеми, без да е необходимо да минава заплатата ви през банка
Някои условия банките изискват, за да получите желаните пари, заплатата ви да минава през конкретната компания. Ако работите без договор, ако работодателя ви не е съгласен да промени условията по заплащане, оставате в ситуация, в която бихте закъсали. Тук идват на помощ компании, като Cashio, които ще ви предложат заем изключително бързо, без да се налага да чакате и без да е необходимо трудовото ви възнаграждение да минава през тях.
 
Има различни банкови и небанкови институции, които могат да ви одобрят до минути. Трябва само да съобразите дали ви устройва лихвата, оскъпяването и срока за връщане. Не забравяйте да прочете всички условия, за да направите най-информирания избор.