въпроси и отговори


Icon
CASHIO бърз кредит ли е?

Не, CASHIO е потребителски кредит, който клиентите получават с гарантирана бързина. Тя идва от лесния онлайн процес и изцяло дигиталното обслужване. Липсата на ангажименти към посещения на офис, хартиени документи, очакване на превод в брой към партньор, създава комфорта и лекотата на бърз кредит.
CASHIO не изисква обезпечение или договор за гаранция. Цената на услугата е в параметрите на потребителски кредит до ГПР, който клиентите с по-нисък риск и висока кредитна оценка ползват. От там и по-изгодните условия, които получавате с CASHIO.

Icon
на какви условия трябва да отговарям, за да ползвам CASHIO?

CASHIO е за всички работещи хора, които се осигуряват и могат да удостоверят дохода си, независимо дали практикуват свободна професия, развиват собствен бизнес или са постоянно заети на трудов договор.
CASHIO е изцяло дигитален потребителски кредит, затова трябва се чувстваш достатъчно комфортно да използваш интернет технологии. Ако за теб достъпът до услуги от разстояние е важно, цениш времето си и ползваш интернет банкиране, с CASHIO получаваш комфорта на бързото и сигурно финансиране.
Трябва да притежаваш валидната лична карта, активен имейл, личен телефонен номер, собствена разплащателна сметка и навършени 18 г.

Icon
трябва ли ми гарант или друго обезпечение, за да ползвам CASHIO?

За да ползваш CASHIO няма условие да предоставяш или сключваш договор за гарант или обезпечение. Не е необходимо да предоставяш поръчители по своя заем.
Важно е да имаш добра кредитна история и висока оценка. Те са достатъчна индикация за добрия ти профил като платец.
CASHIO e партньор на Scorify – независима платформа за кредитна оценка. Като наш клиент получаваш безплатно възможност да си направиш такава на страницата на www.scorify.bg и съвети към коя институция да се насочиш за кредит, ако не можеш да получиш финасиране от нас.

Icon
защо да избера CASHIO?

Ние познаваме нашите клиенти и знаем колко е важно за теб да намериш бързо и лесно решение на финансовия си проблем; Да получиш изгодни условия; Да имаш свободата да определяш кога и как да обслужваш кредита си.
Това са част от характеристиките на CASHIO, а те съвсем не са всичко, което получаваш. Защитен процес с напълно дигитално обслужване по кредита, подпис от разстояние, избор на дата на плащане и начин за погасяване, self service, гъвкави възможности за погасяване и допълнителна сума, реструктуриране на кредита, удобен канал за плащане и кредитнен консултант, който ще отговори на всичките ти въпроси. Всичко това в твоя профил, който съхранява кредитната ти история при напълно прозрачни условия.

Icon
какво предимство ми дава изборът на дата на плащане?

Когато избираш желаната от теб сума и срок по кредита, в CASHIO имаш предимството да посочиш датата, на която ще ти е най-удобно да плащаш вноските си. Съобрази я с тази, на която получаваш заплата или друг сигурен за теб доход. Така ще можеш лесно да планираш месечните си разходи и да имаш в наличност сумата за превод. Плащането на време ти носи допълнителни ползи свързани с добрата ти кредитна история като клиент.

Icon
какви са бъдещите ми ползи като клиент?

Кредитната ти история е един от най-важните параметри, които влияят върху вземането на решение дали да ти се отпусне искания заем. Когато ползваш финансова услуга от една и съща компания имаш възможност да изградиш позитивен профил и това да ти даде достъп до преференциални условия, повече възможности за обслужване на кредита, допълнителни суми, участие в игри с предметни награди и още привилегии като лоялен клиент.

Icon
до колко време получавам решение?

Не повече от 20 минути. В момента на пускане на зявлението ти за кредит започваме да го разглеждаме. Ще получиш обаждане от нас, за да верифицираме личните ти данни и ще те известим с SMS и мейл за решението си. Ако си съгласен с него, подписваш договора си дигитално и CASHIO ще бъде в твоята банкова сметка до няколко минути / или според работното време на твоята обслужваща банка.

Icon
как мога да усвоя одобрената сума?

Одобрената сума по CASHIO се превежда директно по посочената от теб разплащателна сметка. Необходимо е да имаш такава, тъй като тя прави възможно удобството да ползваш услугата напълно дигитално и с гарантирана бързина. Наличието на IBAN ти носи свободата да получавш, теглиш, превеждаш пари безопасно и изключително бързо.

Icon
как мога да погасявам задълженията си?

Fix можеш да избереш да плащаш суми от 500 до 10000 лв., за срок от 3 до 36 месеца. Погасяване се извършва на равни, фиксирани вноски, всеки месец.
Този начин на плащане ти носи удобството да знаеш винаги точно колко трябва да внасяш. Така имаш ясна визия за размера на месечния си разход и може да планираш по-точно бюджета си.

Icon
къде мога да плащам?

 • на сайта https://cashio.bg в профил през меню "моите кредити"
 • с банков превод
  получател: Кеш Кредит ЕАД
  банка: Райфайзен банк ЕАД
  IBAN: BG88RZBB91551000677842
  BIC: RZBBBGSF
 • на всяка каса на EasyPay

Icon
кое ми гарантира сигурност при плащане в сайта?

При плащане с твоята кредитна или дебитна карта (Visa или MasterCard), ние прилагаме най-добрите практики и сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява, чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на картовия оператор. Автентичността на твоята карта се проверява, чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2), както и 3D SecureCode, за който е необходимо да си направиш предварителна регистрация в твоята обслужваща банка, с което ти осигурява спокойствие при плащане в Интернет. За идентифицирането ти като картодържател, сървърът e интегриран да поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - Verified by VISA и MasterCard SecureCode.

Icon
как съхранявате личните ми данни?

За да гарантираме сигурност за твоите данни е много важно да си създадеш профил в CASHIO.
Избери си парола с по-високо ниво на сигурност, като ползваш повече и различни символи. Тази парола е достъпна само за теб. Запомни я и не я споделяй с никой! С нея се отваря цялата налична информация за данните, които си попълнил, параметрите на актуални и минали задължения, self service панел, от който можеш да плащаш и управляваш кредитите си, символ касичка за налична допълнителна сума. Можеш да достъпваш и още услуги като издаване копие на договор или удостоверения.