Как лесно да удвоите парите си

Имате финансов капитал и искате да го използвате оптимално? Амбицията ви е да удвоите сумите, с които разполагате? Тук ще ви дадем няколко идеи за това как да го направите.

Как да инвестираме за удвояване на парите си

Единия път, по който можете да тръгнете, е да инвестирате парите в свой бизнес. Ако имате план и концепция, които да развиете, това е устойчива дългосрочна насока, която ще се превърне във ваш начин на живот. В случай, че планът е добър и успеете да го реализирате, парите ви ще могат не само да се удвоят, но и да се мултиплицират многократно.

Ако обаче финансите ви все още не позволяват да реализирате идеите си и търсите начин да ги увеличите… Или пък просто предпочитате инвестиции, които носят пасивен допълнителен доход, можете да вложите средствата си в:

  • Банков депозит. Най-популярният и сигурен вариант. Той е защитен от Закона за гарантиране на влоговете, който ви подсигурява, че дори банката, в която са парите ви, фалира, Държавният фонд за гарантиране на влоговете ще ви изплати обезщетение. Банковият депозит има по-висока лихва от обикновените спестовни сметки, но за разлика от тях има по-ниска ликвидност. Тоест, за да натрупат планираните лихви, парите не бива да се теглят дълъг срок от време. В противен случай губите от печалбата си;
  • Облигации. Покупката на облигации е на практика покупка на ценни книжа за кредитиране. Вие купувате заеми и печелите от изплащането им и от получената лихва. Инвестицията става чрез финансовите борси и чрез борсови посредници (брокери) и е сравнително сигурна. Рискове идват само от опасността някои длъжници да изпаднат в невъзможност да плащат дълговете си;
  • Акции. Чрез закупуването на акции, вие получавате част от собствеността на различни компании. Проучете бизнесите, от които имате интерес. Печалбата от акции идва от продажбата им или от дивиденти. Дивиденти са приходи от печалбата на компанията, която тя периодично разделя със своите акционери, пропорционално на техния дял. Печалбата от продажба на акции пък носи приход, когато на борсовите пазари стойността им се повиши значително (може да се стигне до удвояване, утрояване и т.н.), в сравнение с момента, в който сте направили покупката им. Заредете се с търпение – растежът на компаниите обикновено е постепенен;
  • Взаимни фондове. Взаимните (инвестиционни) фондове предлагат комбиниран портфейл, в който са включени ценни книжа, обединени по някакъв признак: акции и облигации на конкретен тип компании, правителствени и др.;
  • Криптовалута. Наред с вече традиционния биткойн на пазара се предлагат стотици различни видове криптовалути. Ако инвестирате в някоя нова и перспективна, има вероятност в идните години тя да повиши цената си и да имате възможност за желаното удвояване и умножаване на вложените средства.

За какъв срок ще се удвоят

Всяка от предложените по-горе инвестиции има своите специфики. Най-лесно предвидими са печалбите и възвръщаемостта при банковите депозити, тъй като там имате конкретна лихва и можете математически да сметнете как ще стане увеличаването на инвестициите ви. Кога ще се стигне до тяхното удвояване?

Има лесна математическа формула за да го разберете. Ключово е числото 72. Когато разделите 72 на средната годишна лихва, отговорът показва, кога ще се стигне до удвояване. Например, при 10% лихва: 72:10 = 7,2 (удвояване на парите след 7,2 години). Или при 7% лихва: 72:7 = 10,3 (удвояване след 10,3 години) и т.н.

При облигациите растежът на средствата също може да се планира, докато при акциите и криптовалутите резултатите са динамични. Удвояването може да стане с различни темпове, включително и неочаквано бързо, ако компанията или валутата отбележи голям растеж. Но има риск и от загуби.

Вариант ли е хазартът

Хазартът е един от най-примамливите методи за бързо забогатяване, който обаче никога не води до траен дългосрочен успех. Да, може да регистрирате печалби, да върнете вложенията си, дори те да имат удвояване и да отбележите впечатляващи успехи. Но играта е измислена така, че казиното винаги печели. Без значение дали са спортни залози, рулетка или нещо друго. Тръпката за следващ залог винаги носи риск от загуба.

Защо да се доверите на Cashio

Ако вече сте измислили своята инвестиционна схема, но за изпълнението на целите си остава да набавите само начален капитал, Cashio е помощникът, от който имате нужда. Кандидатствайте за кредит онлайн на cashio.bg!